Referat: Kulladals FF - Vejby IF

KFF - VIF 0-3 (0-0, 0-3)
Tillbaks i Skåneserien efter en självvald säsong i A-serien. Bottentippade på TikTok. Stekande sol på en sliten konstrgräsplan. Bra träningspass de senaste veckorna. Seriepremiär!

Vi kommer till match med en stor trupp spelare som alla visat gott gry efter sommaruppehållet. Känslan var bra även om man inte riktigt vet kvalitén på motståndet på förhand. Vad vi visste var Att KFF spelat Skånerserie B i våras och trillat ner ett snäpp.
Redan från första minuten kändes det bra och vi vårdade boll och skapade chanser, alla spelare tog sitt ansvar och bidrog till den bästa halvlek jag sett på länge från vår sida. För en gångs skulle kunde man titta på fotboll utan nerv, KFF skapade inget och vi skapade som Michelangelo i sin prime. Spelet var förlagt till motståndarens planhalva men våra avslut var inte skarpa nog samtidigt som deras målvakt var duktig både på linjen och i spelet utan boll.
Vi går till paus med 0-0, spelarna får sina direktiv och det känns bara som en tidsfråga innan vi ska få in en boll.

Andra halvlek börjar ungefär som den första slutade, kanske något sämre kvalitet överlag då solen och värmen tog ut sin rätt. KFF lyckas sticka i djup vid ett par tillfälle i andra men de lägena avstyrs antingen av mittback eller en utrusande Sune.När vi fortfarande inte lyckats få in en boll vid 60 spelade och vattenpaus, samtidigt som man blev lite imponerad av hur vi kunde misslyckas att trycka in bollen, så började man misströsta lite och undrade om det skulle bli en sådan där dag där det inte riktigt vill sig ändå. Vi går ju för ett ledningsmål och Kulladal försöker också efter bästa förmåga, så när då Gerber plockar ett gult och 5 minuter på sidlinjen börjar till och med tankarna på ett baklängesmål infinna sig.
Vi lyckas stå emot och hålla ut även om spelet förläggs mer på vår planhalva än tidigare, tror det är här någonstans Ville gör en avgörande hemåtlöpning och får undan bollen precis i rättan tid. Så i minut 67, Leonelli framspelad av Elwin, går bollen i mål och med det så går proppen ur. 4 minuter senare utökar Elwin till 2-0 på, inte så mycket en pass utan mer ett brunkigt motlägg som Morris får framåt på klassiskt Morrismanér. Wejdrup kände sig generös och passningspoäng ges.
I matchens näst sista minut fastställs slutresultatet när Elwin får boll på högerkanten, driver upp och inåt, slår en macka tlll Edvin som kan raka in bollen under en flygande målvakt.

Så mycket positivt att ta med sig från denna matchen, alla spelare kan inkassera godkända eller bättre betyg. 09orna tar för sig och spelar smart. Vi vårdade boll och kunde spela både kort och långt. När Morris och Otto hjälptes åt och överbelastade i pressen tyckte man lite synd om motståndaren samtidigt som det är bland det vackraste man kan se på en fotbolssplan. Vi höll nollan, Sune och backarna stängde ner. Mittfältet slet i hettan. Anfallarna hotade.
Ville belönades med MOTM för sin insats som vänsterback, ett snäpp ner i banan mot vad han är van vid, där han utöver sitt vanliga slit kröner sin prestation med 2 avgörande rensningar där bollen förmodligen annars gått i mål.

Hittarp nästa helg på Fotbollens dag i Vejby. Hittarp vann sin premiär med 5-0 mot Åkarp och vi har hyfsad koll på dem då vi mötts många gånger förr. Tufft kommer det att bli hursomhelst. Ses på IP!